Пране на вълнени одеяла

TeamClean.bg

С какво да се съобраязим при пране на вълнени одеяла

 

Изпирането на едно вълнено одеяло може да е доста трудна задача. Според специалисти от TeamClean.bg, една от най-добрите фирми в областта в София, това се дължи на две основни причини. Първо, вълнените завивки са много “капризни” по отношение на прането, тоест те трудно се изперат без да се повредят.

 

Те не търпят висока температура, а осен това не понасят и центрофуга, поне в повечето случаи. Обикновено при подобно третиране се раздърпват, макар че има и такива, които могат да издържат.

 

Втората причина, поради която подобни завивки се перат трудно е това, че дори и когато всичко мине добре при прането сушенето е голямо предизвикателство.

 

Сушенето също е голямо предизвикателство

 

Сушенето е един от неприятните моменти при прането на вълнените тъкани, най-вече при одеялата. Обикновено завивките, които са изработени от този тип материя, съхнат доста по-бавно в сравнение с всички други, ето защо трябва внимателно да обмислите кога да ги изперем. Трябва да сме сигурни, че времето ще е сухо, най-добре горещо и ще има слънце.

 

Това ще съкрати максимално времето за съхнете. Ако изперете вълнено одеяло през зимата, има голяма вероятност то да не изсъхне. След няколко дни то най-вероятно ще започне да мирише лошо от развитието на бактерии в условията на постоянна влага.

 

Професионално пране на одеяла

 

В повечето случаи прането на одеялата може да лесно за справяне в домашни условия, но вълнените правят голямо изключение. Тъй като са сложни като материя и изисквания, при тях е най-добре да се обърнете към фирма за професионално изпиране, съветват от TeamClean.bg.

 

При специализираните фирми за пране, одеялата се сушат много бързо като се окачват в специални помещения с много интензивна циркулация на сух и горещ въздух.

 

Ето защо, ако се доверите на професионалисти, ще си спестите време и нерви. Освен това, няма да се съобразявате с условията на времето и дали то е подходящо за целта, тъй като този тип фирми не сушат одеялата на открито.

 

Тъй като професионалистите се занимават с това всеки ден, можете да сте спокойни, че няма да повредят ценните ви вълнени завивки. Те знаят на каква температура и с какви препарати да ги третират, така че всичко да протече гладко.





{START_COUNTER}